Printscreen / Screenshot på MAC

Ibland kan det underlätta avsevärt om man kan ta en bild av sin skärm och skicka till någon för att visa vad man menar eller liknande. Har du exempelvis problem med att komma igenom kassan i Akutbutiken.se kan du istället för att behöva skriva långt mejl med vad du vill beställa med mera, då är det mycket lättare att ta en bild på sin skärm (printscreen) och skicka till oss.

Gör så här:

1. Tryck samtidigt ned ⌘ (Command) + Shift + 3.
2. En bild på hela skärmen sparas sparas direkt som en kopia på datorns skrivbord.

Vill du bara ta en bild på en del av skärmen gör du följande istället:

1. Tryck samtidigt ned ⌘ (Command) + Shift + 4.
2. Muspekaren ändras till ett plustecken.
3. Klicka och håll ner musknappen och dra fram en ruta kring det du vill göra en bild av och släpp sedan musknappen.
4. En bild av det som befann sig i rutan har nu sparats på datorns skrivbord.